Duitse autofabrikanten zoals BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi en Volkswagen produceren al vele jaren begerenswaardige en aantrekkelijke modellen, waarbij de fabrikanten zelf tot de meest erkende merken ter wereld behoren.

Het is dan ook geen wonder dat Duitse auto’s tot de meest gewilde auto’s op de Britse wegen behoren. Dit is te danken aan het iconische erfgoed, de uitstekende bouwkwaliteit, de verleidelijke stijl, de geavanceerde technologie en de toonaangevende rijervaringen.

Wij hebben een lijst samengesteld van de beste tweedehands Duitse auto’s die verkrijgbaar zijn.

BMW 3 Reeks

De BMW 3 Reeks werd gecreëerd in 1975 en is het schoolvoorbeeld van een stijlvolle executive berline. Zoals veel populaire mainstream auto’s, zijn er meer carrosserie stijlen toegevoegd, waaronder een coupe, cabriolet en stationwagen versie.

Een uitstekende rijervaring is altijd een kenmerk van elke 3 Reeks geweest, samen met een fraai uiterlijk, solide bouwkwaliteit, een fijne materiaalkeuze en indrukwekkende prestaties.

Een verscheidenheid aan motoren en specificaties heeft ervoor gezorgd dat de 3 Serie bij elke nieuwe generatie in de smaak is blijven vallen, en laten we vooral niet de geboorte van de meest iconische 3 Serie vergeten die er is: de M3.

Een gebruikte 3 Serie zal u niet teleurstellen en zelfs auto’s met een hoge kilometerstand stralen nog steeds kwaliteit en aantrekkelijkheid uit.

Leestip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

VW Golf

De jaren ’70 brachten een ander icoon voort in de vorm van de legendarische Volkswagen Golf. Net als de BMW 3 Reeks, heeft de Golf meerdere carrosserie stijlen verwelkomd tijdens zijn vele generaties, waaronder een stationwagen en een cabriolet, maar de Golf zal altijd beroemd blijven om zijn iconische hatchback vorm.

Een solide bouwkwaliteit, een enorme praktische bruikbaarheid, de beschikbaarheid van 3 en 5 deuren, een royale uitrusting en een indrukwekkende rijervaring hebben ervoor gezorgd dat de Golf altijd in trek zal zijn – en het voor de hand liggende antwoord is voor de perfecte hatchback.

De GTI-versie is een geweldige keuze voor wie sterke prestaties wil, maar niet wil inboeten aan functionaliteit, comfort of zuinigheid. Het kan gewoon niet fout gaan met een tweedehands VW Golf.

Mercedes-Benz C-Klasse

De C-Klasse werd officieel geïntroduceerd in het begin van de jaren ’90. De voorganger van de C-Klasse was de Mercedes-Benz 190, die in de jaren ’70 werd geïntroduceerd en de basis legde voor superieure kwaliteit.

De belangrijkste concurrent van de C-Klasse is altijd de BMW 3 Serie geweest, en beide auto’s waren de ideale oplossing voor het vraagstuk van de sedans. Mercedes-Benz heeft altijd gestaan voor luxe, kwaliteit en prestaties.

Meerdere koetswerkstijlen zoals een coupé, cabriolet en stationwagen zijn beschikbaar, zoals verwacht bij zo’n populair platform. Ook hier zijn de prestatieversies, zoals de AMG-modellen, ultra-indrukwekkend, omdat ze gelijkenissen vertonen met de eerder genoemde modellen.

Oudere versies met hogere kilometerstanden volgen dit voorbeeld en vormen een aantrekkelijke tweedehands aankoop. We raden altijd auto’s met een goede onderhoudshistorie aan, omdat luxe auto’s als deze aanzienlijke reparaties kunnen vereisen als ze worden verwaarloosd.

Audi TT

In 1998 zag de Audi TT het levenslicht. Een van de meest significante auto ontwerpen in de recente geschiedenis. Een prachtig exterieur, aangevuld met een baanbrekend interieur zorgden ervoor dat de TT een onmiddellijke hit was.

De superieure bouwkwaliteit, de ongelooflijke prestaties en het uitgebreide gamma specificaties zorgden ervoor dat de TT bij een brede waaier van kopers in de smaak viel, wat de populariteit van de auto nog deed toenemen.

Nieuwe generaties hebben zich aangediend en net als het origineel zijn het exterieur en het interieur verbeterd, waardoor de TT een van de beste sportcoupés is geworden.

Als je een sportwagen wil die een perfecte dagelijkse bestuurder kan zijn (zij het een tikkeltje te weinig praktisch) maar ook een glimlach op je gezicht tovert in het weekend, dan kan je niet ver verkeerd gaan met een TT.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Porsche 911

We kunnen geen lijst samenstellen van de beste tweedehands Duitse auto’s, zonder de beste sportwagen aller tijden te noemen – de Porsche 911.

Geboren in de jaren ’60, is elke nieuwe generatie nog meer begeerlijk geworden, terwijl nog steeds het iconische 911 silhouet van het origineel behouden is gebleven.

Het mooie van de 911 is dat het weliswaar een volbloed sportwagen is, of zelfs een supercar in de meeste topmodellen (Turbo S, RS, R), maar dat veel modellen probleemloos dag in dag uit gebruikt kunnen worden.

Sommigen prijzen een tweedehands 911 als de supercar voor elke dag, dankzij het comfort, de specificaties, de prestaties en een redelijke mate van praktische bruikbaarheid.

Vergis u niet, deze auto zal u bij elke rit een speciaal gevoel geven.