Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe auto! Duizenden kilometers aan mooie ritjes liggen in het verschiet om over de mooie avonturen die je gaat beleven nog maar te zwijgen. Had je hiervoor ook al een auto, dan is het goed om even te kijken of je oude autoverzekering nog aansluit bij wat jouw nieuwe auto nodig heeft. Veel mensen vergeten dit waardoor zij niet meer goed verzekerd zijn. Dat kan grote financiële gevolgen hebben die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Wij laten je daarom zien hoe je je auto verzekeren moet zodat je zeker weet dat je hebt wat je nodig hebt. Hoe beter je verzekerd bent, hoe meer voordeel je hier uiteindelijk van zult ondervinden.

 

Een passende verzekering kiezen

Als je een nieuwe auto hebt gekocht, is er eigenlijk maar een soort verzekering die je nodig hebt: de all-risk autoverzekering. Onder het begrip ‘nieuw’ verstaan wij auto’s die jonger zijn dan zes jaar oud. Een all-riskautoverzekering onderscheidt zich van de overige opties (de WA-basis en de WA+ beperkt casco verzekering) vanwege het feit dat bij een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt, ook jouw schade wordt vergoed. De dagwaarde van je wagen ligt waarschijnlijk hoger dan de kosten die een reparatie met zich meebrengen. In dat geval loont het vrijwel altijd om de schade te laten herstellen. Had je hiervoor een bolide van negen jaar of ouder? Dan had je in dat geval genoeg aan een WA-basisverzekering. Voor je nieuwe auto moet je echter zo snel mogelijk overstappen naar een meer uitgebreide verzekering omdat je anders het risico loopt dat je veel moet betalen voor het repareren van eventuele schade die jij aan jouw wagen hebt opgelopen.

 

Handige extras toevoegen

Een auto kan soms gebreken vertonen en dan is het goed om te zorgen dat je deze snel kunt oplossen. Vandaar dat wij je aanraden om ook pechhulp aan je verzekering toe te voegen. Heb je een keer een lekke band, een lege accu of heb je verkeerde brandstof getankt, dan komt er gelijk een specialist naar je toe om je te helpen. Blijkt de schade niet meteen hersteld te kunnen worden, dan mag je een taxi naar huis nemen. Is vervangend vervoer nodig? Dan kun je via de verzekering maximaal drie dagen een andere auto toegewezen krijgen. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen en dat jij jouw schema niet hoeft aan te passen omdat je geen auto meer hebt. Check ook de mogelijkheid om pechhulp in het buitenland te nemen.

 

Speciale onderdelen verzekeren?

Sommige mensen voegen nog allerlei onderdelen toe aan hun wagen. Denk hierbij aan mooie geluidsinstallaties, speciale velgen of een stoere spoiler. Deze onderdelen worden vaak niet door de standaardverzekering gedekt. Kijk hier dus even goed naar want het zou zonde zijn dat jij zelf voor de kosten opdraait die je maakt wanneer je schade hebt opgelopen. Kijk even op de site van je verzekeringsmaatschappij om te zien wat er mogelijk is en sluit je polis dan vandaag nog af.