Vele mensen kijken er naar uit wanneer ze hun eerste, of nieuwe auto eindelijk kunnen ophalen. Dit is een moment waarop je waarschijnlijk erg blij bent met je aanwinst. Toch is het erg belangrijk om eerst even wat dingen goed te regelen zodat je daarna veilig en zorgeloos de weg op kunt. Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen na het kopen van een auto is namelijk de verzekering. Doormiddel van een verzekering ben je namelijk verzekerd voor de schade die jij bij een ander aanricht, en afhankelijk van je type verzekering ook de schade die jij hier zelf aan overhoudt. In deze tekst gaan we er dan ook dieper op in zodat je weet welke dekkingen er beschikbaar zijn en welke het beste bij jou past.

 

Het belang van een autoverzekering

Hoewel een autoverzekering dus voor veiligheid zorgt, is deze ook nog is wettelijk verplicht voor ieder die in het bezit is van een auto op kenteken. De minimale eis van een autoverzekering is dan ook de WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade die jij bij een ander aanricht doormiddel van je voertuig. Een WA-verzekering afsluiten gaat erg eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Dit is dan wel de minimale eis, maar zeker niet de enige optie. In de volgende alinea gaan we dieper in op de verschillende soorten autoverzekeringen.

 

Welke soorten autoverzekeringen zijn er en waar dienen ze voor?

Wettelijk is de WA-verzekering een minimale eis voor ieder die een auto op kenteken heeft. Natuurlijk is dit niet de enige optie en kun je deze verzekering aanvullen zoals jij dat zou willen. Zo kun je een WA-verzekering iets uitbreiden door te gaan voor een WA+verzekering. Een WA+ dekt de schade die jij bij een ander aanricht, maar ook bepaalde schades die jij zelf oploopt met je voertuig. Hierbij kun je denken aan schade dat wordt veroorzaakt door diefstal of weersomstandigheden. Wanneer deze verzekering nog niet voldoende is voor jou, kun je ook gaan voor een allrisk verzekering. Een allrisk verzekering kun je zien als het complete pakket voor je auto. Hierbij ben je namelijk verzekerd voor de schade die jij bij een ander aanricht, maar ook de schade die jij hier zelf aan overhoudt ongeacht wie zijn fout het is. Buiten dit ben je ook verzekerd voor diefstal en schade veroorzaakt door weersomstandigheden. Een autoverzekering kun je tegenwoordig erg snel hebben geregeld via het internet.