Veel mensen gebruiken hun auto elke dag om naar het werk te rijden, de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen en ga zo maar door. Hoe vaker u de auto gebruikt, des te groter de kans natuurlijk is dat u te maken krijgt met bepaalde schade. Het kan hierbij gaan om schade die opduikt aan de carrosserie, maar ook de autoruiten kunnen beschadigd raken. Wanneer uw auto ruitschade heeft zult u waarschijnlijk meteen op zoek gaan naar een mogelijkheid om deze autoruitschade te verhelpen. In dit artikel stellen we graag op het vlak van prijs-kwaliteit de meest interessante mogelijkheid aan u voor om snel met een herstelde autoruit terug de weg op te kunnen. 

Hoe kan autoruitschade ontstaan?

Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van autoruitschade. Tijdens het rijden kan het bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat er een steentje tegen de voorruit van uw auto spat waardoor er een sterretje ontstaat. Anderzijds kan een beschadigde autoruit eveneens ontstaan ten gevolge van vandalisme of wanneer er bijvoorbeeld een botsing is gebeurd met een ander voertuig. Welke oorzaak er ook aan de basis mag liggen van uw beschadigde autoruit, het spreekt voor zich dat dit altijd de nodige overlast met zich meebrengt. Het is dan ook niet meer dan normaal dat veel mensen het belangrijk vinden om deze autoruitschade zo snel mogelijk te laten verhelpen. Toch is dit, onder meer vanuit financiële overwegingen niet altijd mogelijk. Daarom is in veel gevallen een All Risk verzekering voor je auto helemaal geen slecht idee. Het uitstellen van het herstellen van uw beschadigde autoruit hoeft in bepaalde gevallen echter helemaal geen groot probleem te vormen.

Moet een beschadigde autoruit altijd vervangen worden?

Bovenstaande brengt ons rechtstreeks bij de vraag of het altijd noodzakelijk is om uw beschadigde autoruit meteen te laten vervangen. Dat is niet het geval. De aard van de ruitschade zal op dit vlak van doorslaggevend belang zijn. Neem nu bijvoorbeeld een sterretje dat opduikt in de voorruit van uw auto. Is dit sterretje gelegen in het gezichtsveld van de bestuurder of er buiten? Zorgt het sterretje er niet voor dat het zicht van de bestuurder op de weg wordt beperkt, dan hoeft u geen afkeuring voor de apk te vrezen. Is deze wel in het gezichtsveld van de bestuurder van de auto gelegen? Dan moet u deze laten herstellen voordat u naar de apk controle gaat. Is er sprake van een stuk gesprongen zij- of achterruit in uw auto? Ook dan zult u deze graag zo snel mogelijk willen laten vervangen, al was het maar om het comfort en de veiligheid van de inzittenden te kunnen garanderen.

Wat is een originele autoruit?

Een originele autoruit is een autoruit die is voorzien van een merklogo. Op het eerste zicht gaat het hierbij slechts om een kleine visuele toevoeging, maar dat zal een erkende merkdealer u niet zo snel vertellen. Maar weinig mensen weten het, maar een originele autoruit is eigenlijk ontzettend duur. De aanwezigheid van het merklogo zorgt er namelijk voor dat de ruit enkel en alleen kan en mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Veel mensen proberen deze hoge prijs op te vangen door te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Zelfs in dit geval zult u meestal nog altijd meer betalen in vergelijking met een after market autoruit.

 

Kiezen voor een after market autoruit is dus op financieel vlak altijd het interessantst, maar hoe zit het precies met de kwaliteit? Deze verschilt niet ten opzichte van een originele autoruit. Niet alleen de fabriek waarin de beide autoruiten worden gemaakt, maar ook de productielijn zijn immers allebei precies hetzelfde. Een autoruit die wordt aangeschaft bij ons is dan ook altijd geproduceerd volgens de strengste Europese richtlijnen. Op deze manier kunt u altijd rekenen op een bijzonder kwalitatieve autoruit die verkrijgbaar is tegen een wel erg interessante prijs.

Autoruit laten vervangen door een echte professional

Wanneer u een beschadigde autoruit vervangen wilt spreekt het voor zich dat u daarvoor ook een beroep zult willen doen op een echt professionele partij. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op de meest optimale service en dienstverlening is het aan te raden dit uit te besteden aan een FOCWA-gecertificeerde autoruiten reparateur. Deze vakmannen beschikken over alle nodige ervaring en kennis die vereist is om uw beschadigde autoruit volgens de fabrieksvoorschriften te vervangen. Zo kunt u zonder enige zorgen ook heel wat sneller terug de weg op!