Vaak huren mensen een auto wanneer ze op vakantie gaan naar een onbekend land. Ook is het mogelijk om in Nederland een auto te huren. Dit is erg handig als je geen auto hebt of deze bijvoorbeeld wegens onderhoud even niet beschikbaar is.

 

Waar moet je op letten bij het huren?

Bij het huren van een auto in Nederland moet je wel op een aantal punten letten. Je wilt immers zo goedkoop mogelijk een kwalitatief goede auto waar je geen problemen mee krijgt.  Controleer bij het huren van een auto welke voorwaarden hieraan zijn verbonden. Deze voorwaarden kunnen zijn dat de huurder de enige is die het voertuig mag besturen. Ook moet je rekening houden met het eigen risico, controleer dus voordat je een auto huurt hoe hoog dit bedrag is. Veel verhuurders vragen ook om een borg. Deze krijg je dan terug bij het goed inleveren van de auto. Mocht je schade hebben gemaakt wordt dit in mindering gebracht met de betaalde borg. Het is dan ook erg belangrijk om de auto te controleren voordat je ermee gaat rijden. Check altijd of er ergens al schade is en laat dit noteren zodat jij hier niet voor aansprakelijk kan worden gesteld. Vaak krijg je de auto met een volle tank, deze moet je dan ook weer met een volle tank inleveren.

 

Lease

Het verschil tussen lease en huren is dat lease voor de langere termijn is. Hierdoor ontvang je ook een betere maandelijkse prijs als dat je een auto zal huren. Wel bestaat er een short lease. Dit is net iets duurder als een leasecontract. Wel is het voordeel hiervan dat je het contract kunt beëindigen wanneer je zelf wilt. Zo zit je nergens onnodig aan vast. Het voordeel van een auto leasen is dan ook dat je niet in één keer een enorm geldbedrag moet missen, maar wel in de auto kunt rijden die je graag wilt. Ook zitten er natuurlijk wat nadelen aan het leasen van een auto. Zo is een contractbreuk erg duur, is het kostbaar bij weinig rijden, maar ook bij veel rijden, heb je een eigen risico bij schade, kunnen je schadevrije jaren verloren gaan en heeft private lease gevolgen voor je hypotheek. Het is dus aan te raden om niet zomaar een auto te leasen maar hier wel goed over na te denken en een plan te maken. Voor het huur of short lease van een auto is Supershortlease zeker een aanrader. Zij hebben een ruim aanbod met diverse contracten.

Free Zwarte Audi A Serie Geparkeerd Nabij Bruin Bakstenen Huis Stock Photo