De oudste auto die je kunt leasen, hangt af van de voorraad die de leasemaatschappij bereid is te dragen. Als je een auto leaset die ouder is dan 3 of 4 jaar, kan de fabrieksgarantie verlopen zijn. Dit betekent dat je eventuele reparaties moet betalen.

Gebruikte auto's die beschikbaar zijn voor lease zijn doorgaans minder dan 4 jaar oud en hebben minder dan 100.000 km op de teller.

Private lease used maakt autoverzekeringen eenvoudig, duidelijk en eerlijk. Je kunt een polis aanpassen die bij jou past, terwijl je binnen enkele minuten gedekt bent.

Kun je een oude auto leasen?

Ja, je kunt een oudere auto leasen, ook oudere elektrische auto's. Doorgaans gebruikte of oudere auto's worden op voorraad gehouden door een beperkt aantal leasemaatschappijen. Het kan zijn dat je er een beetje naar moet zoeken.

Wat zijn de nadelen van het leasen van een gebruikte auto?

Het leasen van een gebruikte auto is interessant omdat het in tegenspraak is waarom je een nieuwe auto zou leasen. Vooral het feit dat je je minder zorgen hoeft te maken over het onderhoud wanneer je een auto leaset.

Naast het mogelijk moeten betalen van de onderhoudskosten is er de extra overweging dat, het moeilijker kan zijn om de onderdelen te krijgen die je nodig hebt. Je kunt ook een gebruikte occasion leasen die All-in verzekerd is. Dat drukt reparatiekosten. 

Voordelen van het leasen van een gebruikte auto

• Soms wordt voor gebruikte auto's helemaal geen borg gevraagd

• Vaste maandelijkse betalingen zijn waarschijnlijk lager dan die van een nieuwe auto. De waarde van een gebruikte auto daalt meestal minder in jouw leaseperiode dan de waarde van een nieuwe auto. Dat is een onderdeel van hoe betalingen worden bepaald

• Wegenbelasting en pechhulp kunnen worden meegerekend

• Onderhoud en autoverzekering kunnen ook inbegrepen zijn

Het leasen van een gebruikte auto wordt steeds gebruikelijker, dus je hebt flexibiliteit en opties. Het is echter nog steeds minder populair dan het leasen van een nieuwe auto. Als het iets is dat je overweegt, dan kan het leasen van een gebruikte auto zeker zijn voordelen hebben.

Auto kopen of leasen

Een nieuwe auto kopen kan je geld besparen op maandelijkse leasebetalingen en helpen bij het beheersen van lopende onderhoudskosten als de auto nog onder de garantie valt. Het is een grote beslissing en moet met zorg en aandacht worden genomen. Zoals wanneer je een huis koopt en alle bijbehorende kosten, zoals verzekeringen, moet dekken. 

Hoewel het leasen van een tweedehands auto goedkoper is.

Nieuwe auto's worden doorgaans gebouwd volgens milieuvriendelijkere normen dan oudere auto's en kunnen zuiniger (of zelfs elektrisch) zijn. Dat zal helpen de dagelijkse kosten van jouw auto te verlagen. Dus als je aan het rondkijken bent, kan het de moeite waard zijn om nieuwe auto's in jouw lijst op te nemen voor de langere termijn.