Stel je voor: je hebt eindelijk na lang sparen een nieuwe auto gekocht. Fantastisch nieuws natuurlijk, maar er is een probleem. Je oude auto staat nog in de weg in je garage. Ga je hem zelf verkopen? En hoe kan je dat het beste aanpakken? In dit artikel geven we een aantal belangrijke stappen die je moet zetten voor de makkelijkste auto verkoop. Op deze manier krijg je waar voor jouw geld.

Maak gebruik van het internet

Een van de eerste dingen die je moet doen bij de verkoop van je auto is een advertentie op het internet plaatsen. Het internet geeft je de kans om met zoveel meer mensen in aanraking te komen dan wanneer je alleen in je eigen netwerk je auto probeert te verkopen. Je kan ervoor kiezen om op websites met een marktplaats je auto aan te bieden of via de bekende zoekmachines. Eveneens kan je via een opkoper auto proberen je auto te verkopen. Het is hierbij wel van belang dat je kijkt of de site en de kopers betrouwbaar zijn. Een goede manier om dit te checken is door een fysieke afspraak in te plannen.

Plan een fysieke afspraak in!

Mocht je een potentiële koper voor je auto op het oog hebben, dan is het erg belangrijk om een afspraak met degene in te plannen. Laat vooral niet al het contact via het internet gaan. Een fysieke afspraak is handig voor de koper en voor jou als verkoper. De koper kan namelijk de auto inspecteren en onderhandelen over de prijs en jij krijgt vaak het geld gelijk. Zo hoef je niet weken te wachten op een online betaling. Het is wel handig om alvast een prijs in je hoofd te hebben en alle belangrijke documenten op zak te hebben. Zo verloopt de afspraak en de verkoop iets soepeler.